Въпроси и отговори

                            Най-често задавани въпроси


Как да си направя регистрация в сайта на Национална лотария?
За да се регистрирате в 7777.bg, е необходимо да попълните регистрационната форма от сайта, която се състои от две стъпки и ще Ви се появи автоматично, натискайки бутона „Регистрирай се сега“, който се намира в горния десен ъгъл на страницата. Моля, имайте предвид, че попълването на всички полета в регистрационната форма е задължително.
Стъпка 1- тук е необходимо да въведете Вашия имейл адрес, с който ще се логвате всеки път в сайта на Национална лотария. В другите две полета от Стъпка 1 трябва да въведете Вашата парола за достъп, която сте избрали и в най-долното поле да повторите паролата за допълнително потвърждение. След като се уверите, че сте попълнили коректно Вашия имейл адрес и парола, натиснете жълтия бутон „Напред към стъпка 2“ и автоматично ще Ви препрати към втората и последна стъпка от регистрационната форма.
Стъпка 2- тук е необходимо да въведете всички данни, които се изискват и да изпишете сбора от числата в посоченото поле. Моля, преди да завършите Вашата регистрация, задължително  се запознайте с Правила и Условия на сайта, както и с политиката ни за Защита на Личните данни.
Натискайки жълтия бутон "Регистрирай се сега", Вие ще завършите регистрационната форма.

 

Нужно ли е да имам отделни сметки, за да играя в отделните секции на сайта?
Не. Сметката за всички секции на сайта е обща. Например: ако досега сте залагали само в спортната секция на сайта, а сега желаете да играете  Лото игри, не е нужно да прехвърляте средствата си от една в друга сметка.

 

Какви разплащателни методи предлагате?
Национална лотария е интегрирала на сайта си най-популярните и сигурни онлайн и кешови разплащателни методи, които да отговарят изцяло на нуждите и комфорта на българския клиент. Клиентите ще могат да депозират и теглят средства чрез дебитни/кредитни карти, Easypay, Epay, Cashterminal, Банков Трансфер. За повече информация относно предлаганите разплащателни методи, моля кликнете ТУК.

 

Колко време отнема изтеглянето на средства?
Одобрението на заявка за изтегляне на средства може да отнеме различен срок, обикновено от 2 минути до 1 час в зависимост от начин на плащане, час на заявката, информация по сметката на клиента и тн.
В зависимост от избрания начин за теглене парите ще постъпят след одобрение по сметката Ви моментално или в срок до 5 банкови работни дни.
Например, при използване на Easypay парите, постъпват моментално, докато при теглене с дебитна/кредитна карта от 1 до 3 банкови работни дни.
В случай че одобрението на Вашата заявка се забави спрямо определените от оператора срокове, съветваме Ви да се свържете с "Отдел Клиенти", за да получите подробна информация и съдействие за изясняване на причината за закъснението и ускорение на процедурата по одобрение на Вашата заявка.
Срок за постъпване на средствата в Easypay -  възможно най-скоро обикновено от 2 минути до час след приемане на заявката.
Срок за постъпване на средствата по Вашата сметка в Epay - възможно най-скоро обикновено от 2 минути до час след приемане на заявката.
Срок за постъпване на средства по Вашата дебитни/кредитни карти – от 1 до 3 банкови работни дни.
Срок за постъпване на средствата във Вашата банкова сметка – от 1 до 3 банкови работни дни.

 

Как мога да играя лотарийните игри на Национална лотария?
Всеки, който има регистрация в сайта на Национална лотария може да играе в секция Лото игри, където ще открие игрите "Големият Джакпот", "Лото 6 от 47" и "Лото Спорт".
Големият Джакпот
Първа стъпка: Вие избирате 6 числа и страна на монетата (ези/тура или и двете) във всеки шанс. Ако маркирате "Случайни числа" системата автоматично ще избере числа и страна на монетата вместо Вас.
Втора стъпка: Всяка игра има 2 шанса за печалба. Всяка игра ще ви струва 2 лв. В случай че изберете да играете Ези и Тура, се добавя 1 лв.
Трета стъпка: Изберете в колко тегления ще участвате: Например, ако маркирате 3, Вие ще участвате в следващите 3 тегления. Ако не маркирате нищо, ще участвате в следващото теглене. Вие можете да участвате до 5 последователни тегления. Гледайте тегленето всяка сряда в централната емисия новини от 19:45 ч. по Нова телевизия и разберете дали печелите.
Лото 6 от 47
Първа стъпка: Изберете си 6 числа от 1 до 47, използвайте своите любими числа или кликнете върху "Случайни числа", при което системата автоматично ще избере числа, с които да играете.
Втора стъпка: Изберете в кои дни от седмицата да играете. Например, ако изберете Пет., Съб. и Нед., ще участвате в 3 тегления (Петък, Събота и Неделя).
Ако не изберете ден от седмицата, ще участвате в следващото теглене.
Трета стъпка: Гледайте тегленето всяка вечер в централната емисия новини от 19:45 ч. по Нова телевизия и разберете дали печелите.
Лото Спорт
В играта Лото Спорт Вие избирате с колко числа, с каква сума и в колко тегления ще играете.
Първа стъпка: Броят на числа, с които можете да играете е от 1 до 10.
Втора стъпка: Маркирайте с кои числа искате да играете от 1 до 80.
Трета стъпка: Ако искате да играете със Спорт Бонус сумата на Вашия залог се удвоява, но потенциалната Ви печалба ще нарасне от 1,5 до 10 пъти, като размерът на Спорт бонуса се определя в началото на всяко теглене.
Четвърта стъпка: Маркирайте с каква сума искате да играете.
Пета стъпка: Посочете в колко Тегления искате да участвате, като изберете желания от Вас брой в бялото поле вляво от бутона „Играй Сега“.
Гледайте тегленията на всеки четири минути в сайта или в Лото пунктовете.

 

Как мога да направя залог в спортната секция на Национална лотария?
За да направите залог, е необходимо, първо да влезете в сметката си и да имате наличен баланс, не по-малък от стойността на минималната сума за залог, определена от оператора. Посещавайки секция „Спорт“, Вие получавате достъп до всички събития, пазари, коефициенти и услуги, които Национална лотария предлага. След като сте направили избора си, е нужно да кликнете върху съответния коефициент, като селекцията Ви автоматично ще бъде добавена във Вашия заложен фиш. След това въведете сумата, която желаете да заложите в бялото правоъгълниче на Вашия фиш и натиснете червения бутон „Заложи“. Залогът Ви ще бъде обработен в рамките на няколко секунди. Моля, изчакайте появата на автоматичното съобщение „Вашият залог е приет“ за окончателното потвърждение на процеса.

 

Какво е кеш аут и как действа тази услуга?
В зависимост от развоя на събитието, Вие имате възможност да използвате опцията кеш аут, която Ви позволява да затворите своя залог преди изходът на селектирания от Вас маркет да бъде определен като печеливш или губещ. По този начин можете да определяте Вашата печалба, ако събитието се развива във Ваша полза, или минимална потенциална загуба при негативен за Вас резултат по време на събитието.
Тази опция Ви позволява изцяло да контролирате Вашия залог и сами да определяте Вашата печалба или потенциална загуба.
Всички маркети, за които услугата „Кеш Аут“ е активна са обозначени със символ
Вашите залози, за които услугата кеш аут ще бъде активна, можете да достъпите от бутона "Кеш Аут", позициониран вляво до бутона "Моите залози".


 
Какво е верификация на сметка, защо е нужна и колко време отнема тази процедура?
Верификацията на акаунт е процедура за потвърждение на коректността на въведените от Вас лични данни и/или използваните начини на плащане, и е изцяло насочена в полза на сигурността на личните данни и транзакции на клиента.
Във всеки един момент, титулярът на сметката в Национална лотария трябва да може да докаже своята самоличност, пълнолетие и истинността на депозираните от него средства. По този начин операторът ще може да гарантира всички Ваши транзакции, както и да предотврати евентуални злоупотреби, свързани с Вашата сметка или начин на плащане.
Процедурата по верификация на акаунт стартира с изпращането на имейл от компетентен отдел на Национална лотария, в който подробно се описва какъв документ или набор от документи се изисква, за да продължи процедурата по верификацията на сметката. След като операторът получи необходимите документи от страна  на клиента, компетентен отдел обработва във възможно най-кратък срок изпратената документация и уведомява клиента чрез имейл за успешно завършената процедура по верификация на потребителската сметка.